Kimmo Juuti Kivan operatiiviseksi johtajaksi

Kategoriat

Uutiset | Päivitetty 21.6.2022

Tomi Tapper
Chief Executive Officer

Maaliskuussa Kivan tiimi sai vahvistusta osaamiseen, kun Kimmo Juuti aloitti yrityksen operatiivisena johtajana. Tehtävässään Kimmo vastaa muun muassa Kivan tärkeimmästä osa-alueesta, eli asiakkaiden kanssa työskentelevien konsulttien työstä.

Kimmolla on osaamista eri toimialoilta ja hänellä on pitkä kokemus liiketoiminnan kehittämisestä erityyppisissä yrityksissä. Kimmolla on ennen kaikkea ammattitaitoa asiantuntijaorganisaatioiden johtamisesta, mikä mahdollistaa myös Kivan palvelujen kehittämisen.

Millaista on työskennellä huippuosaajien kanssa?

Usein kuultu fraasi asiantuntijaorganisaatiossa on, että henkilökunta on yrityksen tärkein voimavara. Kivan tyyppisessä organisaatiossa yrityksen tuote on asiakkaalle tuotettu lisäarvo digimarkkinoinnin ja teknologioiden kautta. Siksi on tärkeää huolehtia aidosti huippuosaajista, yrityksen tärkeimmästä pääomasta.

Haluan kehittää Kivaa organisaationa sellaiseksi, missä osaajat saavat mahdollisuuden tehdä sitä, mistä he nauttivat eniten. Kivalla se on asiakkaan tavoitteiden toteuttamista ja digitaalisen liiketoiminnan kehittämistä. Tämä onnistuu parhaiten poistamalla esteitä, yhteisöohjautuvuudella ja antamalla mahdollisuudet kehittää omaa osaamista. Jo nyt Kivan työntekijät ovat pohjoismaisittain alansa parhaita ja haluamme kehittää henkilökunnan osaamista entisestään.

Millaista on tulla IT-alalta digitaalisen liiketoiminnan konsultoinnin pariin?

Minulla ei ole varsinaisesti aiempaa kokemusta digimarkkinointitoimiston johtotehtävistä. Viimeisin työpaikkani oli IT-alalla, missä kuten digimarkkinoinnissa, huippuosaajien työn onnistumisen ja viihtymisen mahdollistaminen on ensisijaisen tärkeää. Aiemmasta kokemuksesta on hyötyä niin uusien työntekijöiden saamisessa kasvavan yrityksen palvelukseen, kuin onnistumisen kokemusten luomiseksi kivalaisille.

Pitkään IT-projektien parissa työskennelleenä, olen havainnut IT-projektien ja digimarkkinoinnin tiiviin yhteyden. Usein IT-kehitysprojekteihin saatetaan käyttää suuria summia rahaa ja energiaa. Projekteja suunnitellessa ja budjetoidessa tulisi ottaa huomioon myös se, että ne tulisi saada tuottamaan mahdollisimman hyvin. Esimerkiksi verkkokauppauudistuksen yhteydessä tarvitaan digimarkkinoinnin osaamista, että suuret investoinnit saadaan maksamaan itsensä takaisin. On tärkeää ottaa digimarkkinointikumppani mukaan jo hyvissä ajoin ja siten varmistaa esimerkiksi hakukonelöydettävyys, mainonnan toimivuus ja sivujen sisällön hyödynnettävyys mainonnassa.

Digimarkkinointi ja IT-ala lähentyvät toisiaan myös muilla osa-alueilla. Kehittynyt ja menestyksekäs digimarkkinointi tarvitsee nykyään tuekseen eri järjestelmien ja tietolähteiden hyödyntämistä. Esimerkiksi ennustettavuusmallien, CRM-järjestelmän tietojen hyödyntämisen ja koneoppimisen myötä, markkinointi ja perinteinen softakehitys käyvät yhä enemmän käsi kädessä. On hienoa nähdä, että Kiva on edelläkävijänä myös tällä osaamisalueella.

Digimarkkinointi on kuitenkin minulle uusi aluevaltaus. Onneksi Kivalla on parhaat tekijät, joten kollegoideni substanssiosaamiseen voi luottaa ja voin itse keskittyä mahdollistamaan heidän onnistumisensa.

Mikä sai sinut tulemaan Kivalle?

Edellinen työkokemukseni on yrityksestä, joka on palkittu useilla palkinnoilla parhaana työpaikkana. Voisi siis ajatella, että työpaikan vaihto ei olisi innostanut. Kivassa minua kuitenkin houkutteli se, että näen sen kehittämisessä paljon potentiaalia. Haluan olla luomassa ja jatkamassa Kivan menestystarinaa, sillä yritys on nyt käännekohdassa. Olen urani aikana oppinut paljon ja tehnyt asioita, joista voi olla aidosti hyötyä Kivalle. Eikä vain yrityksen näkökulmasta vaan myös ihmisten, jotka muodostavat työyhteisön.

Kivalla uskon pääseväni itse vaikuttamaan myös siihen, miten asioita tehdään ja pääsen näkemään työn tuloksia. Operatiivisena johtajana voin auttaa Kivaa kehittymään ja oman tekemisen vaikutukset näkyvät paremmin kuin suuremmassa organisaatiossa.

Kerro mikä sinua innostaa työssäsi?

Olen työskennellyt hyvin monen tyyppisissä yrityksissä aina valmistavasta teollisuudesta, puolustusteollisuudesta ja SaaS-bisneksestä IT-konsultointiin. Olipa ala mikä tahansa, tärkeintä työssäni ovat olleet ne ihmiset, joiden kanssa tehdään töitä. Työntekijät sekä työyhteisö kiinnostavat minua ja koen onnistuneeni silloin kun työntekijät viihtyvät työssään, kehittyvät osaamisessa ja tekevät asioita yhdessä onnistumisen eteen.

Mikä auttaa sinua jaksamaan?

Jokaisella ihmisellä on erilainen suhtautuminen työhön ja vapaa-aikaan. Itselläni vapaa-aika ja työ saattavat joskus sekoittua ja se on luontevaa minulle. Minulle on tärkeää jaksottaa vapaa-aikaa ja työtä siten, että pysyn hyvässä vireessä.

En haluaisi elää vain odottaen tulevaa viikonloppua tai kesälomaa. Pyrin rakentamaan arjestani sellaisen, missä on hyvä olla. Hyvään arkeen ja vapaa-aikaan kuuluu myös perhe ja kaksi shetlanninlammaskoiraa. 

Pidän myös mökkeilystä ja viihdyn hyvin keskellä ei mitään. Mökillä rutiinit muuttuvat ja pääsee ajattelemaan muita asioita.

Haluatko kasvattaa liiketoimintaasi digimarkkinoinnin avulla?

Jaa artikkeli: Kopioi linkki