Google Optimize poistuu käytöstä – Mitä tilalle?

Kategoriat

Teknologia | Päivitetty 7.3.2023

Björn Henriksén
Partner, Growth & Strategy Director

Google on ilmoittanut että suosittu testaus- ja personointityökalu Google Optimize (myös Google Optimize 360) poistuu käytöstä 30.9.2023.

Monen yrityksen edessä on nyt uuden työkalun valinta ja käyttöönotto. Siirtyminen kannattaa aloittaa mahdollisimman pian, jotta varmistetaan mahdollisuus testien tekemiseen myös tulevaisuudessa.

Tietojemme mukaan Google panostaa integraatiohin, joiden avulla voidaan testejä on helppo ajaa kolmannen osapuolen testausalustoilla sekä tulkita kokeilutuloksia Google Analytics 4:ssä. Integraatioita rakennetaan tällä hetkellä ainakin seuraavien palveluntarjoajien kanssa: 

  • AB Tasty
  • Optimizely
  • VWO (Visual Website Optimizer)

Kun luot jossakin näistä työkaluista testin tai personoinnin, voit valita siihen yhdistettävän Google Analytics -propertyn. Testin etenemistä ja tuloksia voidaan näin analysoida Google Analyticsin raporttien ja yleisöjen avulla.

Vaikka Google Optimizen loppuminen saattaa monelle kuulostaa huonolta kehityssuunnalta, on asiassa myös hopeareunus. Tämä antaa nimittäin mahdollisuuden käyttää markkinoiden johtavien testausalustojen vankkaa ominaisuusjoukkoa hyödyntäen samalla Googlen tekoälyn tuottamia aktivointi- ja raportointiominaisuuksia.

Anna Kivan auttaa

Luopuminen Google Optimizen käytöstä voi tuntua haasteelliselta ja korvaavan tavan testata ja personoida löytäminen ei käy käden käänteessä.

Kiva tarjoaa sinulle tukea ja apua testaustyökalun valintaan ja käyttöönottoon sekä itse testaukseen. Ole yhteydessä ja katsotaan yhdessä.

×

Tilaa Kivan uutiskirje

Huomioita, näkökulmia ja tietoa digimarkkinoinnista ja analytiikasta.

Nimi(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi ja olemme sinuun yhteydessä.

Lue lisää tietosuojakäytännöstämme
Nimi(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jaa artikkeli: Kopioi linkki